Bøgerne

Hvis du ønsker at dykke ned i Ryomgaard Realskoles historie i bogform, så findes der to muligheder. Begge bøger kan købes på skolens kontor eller bestilles via kontaktformularen.

Der var engang

Bogen “Der var engang” med undertitlen “Portræt af en skoles grundlag og start” er skrevet af Jens Erik Mehlsen i forbindelse med skolens 90-års fødselsdag i 2003.

Bogen indledes med en beskrivelse af Axel og Erik Munchs opvækst, hvorefter den fortæller historien om ildsjælene bag Ryomgaard Realskole. Den sidste halvdel af bogen dækker skolens dagligdag og virke frem til Axel Munchs død i 1939. Et fremragende indblik i skolens begyndelse med mange fine billeder af både skolen, personerne og byen Ryomgaard.

Vi har fået særlig tilladelse til at bringe et enkelt kapitel fra bogen her på siden. Du kan nemlig få lov at læse 5. kapitel med titlen “Den spæde start”.

Bogen har 77 sider og koster 50 kroner.

Ryomgaard Realskole 1913-2013

Bogen “Ryomgaard Realskole 1913-2013” blev udgivet i forbindelse med skolens 100-års jubilæum i 2013. I bogen samles en lang række gamle elevers fortællinger om Ryomgaard Realskole samt en del erindringer af Erik Munch.

Igennem bogen formidles skolens historie kyndigt, men de mange forskellige erindringer fra gamle elever giver gode perspektiver på hverdagen som elev i hele skolens 100 års virke.

Bogen har 197 sider og koster 50 kroner.

Note: I august 2020 udgav redaktøren et rettelsesblad til bogen med enkelte justeringer til tekster.